Alap:
Annyi keksz, amennyi beteríti a tepsi vagy tálca alját. 25×30 cm. Ez a kekszek méretétől függ vagy darált keksz a tepsi vagy tálca aljának beszórásához.
Kekszes réteg:
- 400 g vajas keksz
- 1 l tej
- 3 csomag vaníliaízű pudingpor
- 250 g vaj/margarin
- 200 g cukor vagy ízlés szerint
- 150 g tejföl /20 %-os/
- 500 g eper
Tetejére:
- 2-3 dl habtejszín
A kekszet darabosra tördeljük, nem kell nagyon kicsire. Az epret megtisztítjuk, felszeleteljük. A pudingporból a tejjel és a cukorral pudingot főzünk, tűzről levéve még melegen beletesszük a vajat, addig keverjük, még el nem olvad, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ezzel is elkavarjuk. Beleforgatjuk az összetördelt kekszet a pudingos krémbe. Nem kell kihűteni!
A tepsi vagy tálca alját (ha tálcára tesszük, érdemes körbe magasítót használni)kirakjuk keksszel, vagy csak megszórjuk darált keksszel és rákanalazzuk a kekszes krém felét. Befedjük a felszeletelt eperrel, majd a maradék kekszes krémet rásimítjuk az eperre. Kicsit megnyomkodjuk, és kb. 2 órát vagy akár egy éjszakát hűtőben dermesztjük. A tejszínt felverjük, és a megdermedt kekszes krémre simítjuk. Tetszés szerint díszítjük.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!