- 4 tojásból piskóta
- 5 dl epres joghurt
- 7 evőkanál cukor
- 25 g zselatin
- 3 dl tej
- 2 csomag habpor
- 10 dkg eper
Tetejére:
- 40 dkg eper
- 2 csomag tortazselé
- 4 evőkanál cukor
- 1 citrom leve
- 1 dl málnaszörp
- 4 dl víz
A joghurtot, a cukrot és a zselatint összekeverjük, majd kézmelegre langyosítjuk. Amíg hűl, a habport a tejjel habosra keverjük, beledaraboljuk a 10 dkg epret, és az egészet összeforgatjuk. A piskótalapot tortaformába tesszük, az oldalát vajjal kikenjük, majd ráöntjük a joghurtos habot. Hűtőbe tesszük dermedni. Felszeljük az epret, és elkészítjük a zselét: a hozzávalóit összekeverjük és felforraljuk. A dermedt tortára sorakoztatjuk az epret, majd bevonjuk a zselével. Tálalás előtt legalább 2 órahosszára hűtőbe tesszük.
Kivi és ananász kivételével bármilyen gyümölccsel elkészíthető, íme az ugyanez a recept alapján készülő Narancsos joghurttorta.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.