Piskóta:
- 4 tojás
- 100 g liszt
- 80 g cukor
- 0,5 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Epres krém:
- 600 g eper
- 400 g túró
- 500 ml eper ízű joghurt
- 100-250 g cukor
- 40 g zselatin
- 250 ml viz ( a krém kicsit folyós lesz,ezért hagyni kell kb 30 percig, hogy sűrűsödjön).
Díszítés:
- 400 g eper
- 350 ml víz
- 1 csomag (90 g ) eper ízű zselé
- 3 g zselatin
- 15 g víz
Piskóta készítése: a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját 30 g cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához. A tojások fehérjét a megnaradt 50 g cukorral, sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. 21 cm -es tortaformába öntjük és 180 °C-on, kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Ha kész vagyunk a krémmel és ketté vágtuk a piskótánkat lehet összeállítani. Majd hűtőbe tesszük, 5-6 órára. Végül díszíteni.
Erika Oszuszki receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!