Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 30 dkg eperdzsem
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
- 1 csomag Dr. Oetker Házi krémes krém
- 6 dl tej
- 50 dkg eper
Díszítés:
- habtejszín
- színes cukorkák
A sütőt előmelegítjük. Az epret felszeleteljük. A tészta hozzávalóból szokott módon piskótatésztát készítünk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt gáztepsiben 20 perc alatt megsütjük. A tepsiből kiemelve a sütőpapírral azonnal feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A házi krémes krémet a tejjel elkészítjük. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a zselatin fixet, majd kanalanként a krémes krémmel összekeverjük.
A piskótatekercset megkenjük az eperdzsemmel, szorosan feltekerjük, és 1-2 órát félretesszük.
Egy nagyobb tálat fóliával kibélelünk. A piskótatekercset felszeleteljük, kirakjuk vele a tál alját és a szélét körben. A krém egynegyed részét belekenjük, megszórjuk a felszeletelt eperrel, majd egy vékony réteg krém, eper és újra krém következik. Ezután egy sor piskótatekercs, majd folytatjuk krémmel, eperrel, krémmel, eperrel és krémmel. Az alját piskótatekercsekkel zárjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tortatálra borítjuk, kicsit tejszínhabbal kidíszítjük, végül megszórjuk színes cukorkákkal.
Gungl Mária receptje.