Piskótához :
- 2X4 db tojás
- 2X4 evőkanál cukor
- 2X4 evőkanál liszt
- 6 g sütőpor
- ízlés szerint citrom reszelt héja
Krémhez :
- 250 g mascarpone
- 500 ml habtejszín (meeglét használtam)
- ízlés szerint bodza szirup, vagy sűrű szörp
- ízlés szerint citrom reszelt héja
- ízlés szerint friss eper
A tojások fehérjét a cukorral habosra keverjük. Ezután beletesszük a tojások sárgáját, és tovább keverjük. Majd a sütőporos lisztet keverjük hozzá, de ezt már nem géppel. Ebbe reszeljük bele a citromhéjat. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát kiolajozzuk és formába öntjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük 250 °C-ra és amikor elérte a hőfokot, betesszük a piskótát, levesszük a hőfokot 150 °C-ra és készre sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk. Ugya így járunk el a másik piskótánál is. Ezután elkészítjük a krémet. A mascarponét, habtejszínt beleöntjük a keverőtálba és együtt elkezdjük keverni. (Ha nem növényi a tejszín akkor hozzáadjuk a porcukrot, ízlés szerint.) Apránként hozzáadjuk a szörpöt, és a citrom reszelt héját. Közben kóstoljuk. Egy stabil krémet kapunk. A krémmel megkenjük a piskóta lapot. Megszórhatjuk friss eperrel úgy még finomabb. Ezzel a krémmel burkoljuk be a torta külsejét. Eperrel, bodzavirággal díszítjük.
Krékityné Bisztriczki Andrea receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!