Piskóta :
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
Krém :
- 5 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 4 – 5 evőkanál cukor
- 20 dkg lágy margarin / vaj
Eperzselé :
- 50 dkg eper
- 1 kiskanál citromlé
- kb. 3 – 4 evőkanál cukor
- 2 tasak Dr. Oetker Gyümölcskocsonya eper ízű
- A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük, egy kb 20 * 30 cm – es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd tovább verve hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük az átszitált lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt – tűpróba – megsütjük.
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, majd hozzákeverjük a cukrot és a vaníliát. Ha a puding kihűlt, kihabosítjuk a vajjal és a krémet a piskótára simítjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a zselé.
- Az epret botmixerrel pürésítjük, ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd egy főzőedénybe tesszük és hozzáadjuk a kocsonyaport, ezután alacsony lángon, állandó keverés mellett felforraljuk. Tűzről levéve, addig kevergetjük, amíg elnem kezd sűrűsödni, majd egyenletesen ráöntjük a krém tetejére. A süteményt pár órán át hűtőben dermesztjük, majd felkockázva kínáljuk .
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!