Tészta:
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 kiskanál só
- 3 dkg olvasztott vaj
- 3 dl tej
- 30 dkg eper
- szódavíz
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- cukor – ízlés szerint
- 2 – 3 evőkanál tejföl
A megmosott és megtisztított epret egy botmixerrel pürésítjük.
A palacsinta tésztához a tojást egy tálba ütjük, kissé elhabarjuk, majd hozzáadjuk a liszet, a sót, a cukrot, a tejet, az olvasztott vajat, az eperpürét és csomónentesre keverjük. Ezután annyi szódavízzel hígítjuk, hogy a megfelelő állagot kapjuk.
A masszát legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük, majd felforrósított palacsintasütőben pici olajon kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, ízesítjük és betöltjük vele a palacsintákat. Olvasztott csokoládéval megcsurgatva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!