Tészta:
- 15 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukor
- 17 dkg liszt
- 3 tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg érett eper
- 8-10 dkg porcukor
- 50 dkg mascarpone
- 1 csomag habfixáló
A margarint a porcukorral felhabosítjuk, majd belekeverjük a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Sima csöves nyomózsákból papírozott tepsire kis halmokat nyomunk, távolságot tartva, mert a tészta terülni fog. 180°C-os sütőben kb. 10-12 percig sütjük. Akkor jó, ha fel tudjuk emelni egy kicsit a papírról. Ezután hagyjuk kihűlni. A krémhez az epret összeturmixoljuk, a mascarpone-t a porcukorral felhabosítjuk, az epret belekeverjük, végül a habfixálót is hozzáadva tovább habosítjuk. Két-két korongot a krémmel összetapasztunk, a tetejüket olvasztott csokoládéval megcsurgathatjuk.
Pápistáné Tünde receptje.