Tészta (3 tortalap):
- 15 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 5 evőkanál víz – ezt habosra kavarjuk, majd hozzáadunk
- 20 dkg lisztet
- 1 csomag sütőport
- 2 evőkanál kakaót (lehet helyettesíteni 1 csokipudinggal)
- és végül a 2 tojás felvert habját
Ezt én kétszer ugyanígy elkészítem, és a harmadik lapot is ugyanígy, csak kakaó nélkül (így lesz sárga). Tehát 2 barna és egy fehér tortalap.
Krém:
- 3 doboz epres joghurt (Activia)
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- tetszés szerint eper (kockára vágva) – ezt összekeverni
- 1 csomag Dr. Oetker zselatint
- 4 evőkanál vízzel elkeverünk, felmelegítjük és langyosra hűtve az előző masszához adjuk
- 3 dl tejszínt 1 habfixálóval keményre felverünk, és óvatosan hozzákeverjük az epres masszához
Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat (egy kicsit hagyunk a tetejére), majd megszórjuk kockára vágott eperdarabokkal. A krémes tetejét kirakjuk félbevágott eperszeletekkel, és egy Expressz Tortazselével (utasítás szerint készítjük) leöntjük. 2 dl tejszínt felverünk keményre, a torta oldalát bekenjük és a tetejét is díszítjük.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.