Tészta:
- 14 dkg finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 kiskanál sütőpor
- 4 tojás
- 2 evőkanál hideg víz
- 1 csipet só
- 14 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg eper
- 10 g zselatin
- 2 dl natúr joghurt
A mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál eperlé
A piskóta készítés:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük 10 -12 perc alatt elektromos habverővel. A vizet hozzáadva tovább verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. A 30×34 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, a tészta masszát ráöntjük, elsimítjuk és 180°C-ra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Krém készítés:
Az epret botmixerrel pürésítjük. Az átszűrt levéből félre teszünk 1 evőkanállal a mázhoz. 1 dl eperlében feloldjuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. Az összeturmixolt epret, joghurtot hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint. Hagyjuk a hűtőben dermedni. A kihűlt lapot hosszában 3 részre vágjuk. A krémmel betöltjük és az oldalára is kenünk.
Máz készítés: A mázhoz valókat kikeverjük és a tészta tetejére kenjük. Az oldalát egy kevés reszelt csokival megszórjuk. Hűtőbe tesszük pár órára és utána szeleteljük. 10 nagy szelet lett belőle.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!