- 1 tojásfehérje
- 5-10 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
- 10 szem eper + néhány szem a díszítéshez
A hozzávalókat olyan edénybe teszem, amit gőz fölé helyezhetek. Habverővel addig keverem, amíg kemény állagú hab lesz belőle. Poharak aljára félbevágott eperszemeket teszek, majd ráteszem a habot és a tetejére is kerül néhány eperszem, díszítésként. Fogyasztásig hűtőben tartom.
A hab gőz nélkül, nyersen is elkészíthető. Ebben az esetben azonban nem tárolható, mert az alján szétválnak a hozzávalók és romlik az állaga.
Hogy hány személynek elég? Ez több mindentől függ. Mekkora pohárban szervírozzuk, mennyi gyümölcsöt teszünk az aljára? Ez a képen egy borospohár, ebből a méretből 4-5 adag jön ki. És természetesen mindenféle ízes gyümölcsből elkészíthető (sárgabarack, málna, meggy, ribizli).
Herkner Marianna receptje.