Tipikusan „mindent bele sütemény”… Reggelire szántam a gyerkőcöknek, egy nagy pohár tej kísérőjeként. Olyan dolgokat próbáltam összeválogatni a polcról, amit egyenként is szívesen fogyasztanak, és tápanyagokban is gazdagok. Jelentem, elfogyott! 😉
Kb. 8 db lesz ebből a mennyiségből.
- 30 dkg reszelt alma
- 2 tojás
- 8 dkg cukor
- 6 dkg margarin/vaj
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg liszt
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg mogyoró
- 5 dkg csokoládé
- 3 dkg aszalt vörös áfonya
- 1 teáskanál sütőpor
- citromlé
- csipet só és fahéj
- baracklekvár és zabpehely a tetejére
A sütőt előmelegítjük 190°C-ra, a muffin sütőformát papírkapszlikkal kibéleljük. Az almát lereszeljük (kb. 4 közepes alma), citromlével locsoljuk. Aszalt gyümölcsöket, mogyorót, csokoládét késsel felaprítjuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd a vajjal/margarinnal simára keverjük. Ehhez a masszához adjuk a reszelt almát, aminek levét enyhén kinyomkodjuk, majd liszt-zabpehely-só-fahéj keveréket is beleforgatjuk. Végül az előzőleg felaprított hozzávalókat keverjük bele. A papírkapszlikat 3/4 részig megtöltve, forró sütőbe toljuk és 20 perc elteltével tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e a süteményünk. Még forrón a tetejüket vékonyan átkenjük baracklekvárral, végül zabpehellyel hintjük (opcionálisan).
Az energiát adó muffinok biztosítják az energiát a következő étkezésig! 😉 Jó sütögetést és jó étvágyat hozzá!
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.