Tészta:
- 37 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 12 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
- kevés tej
Krém:
- 8 dl tej
- 10 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 1 kocka margarin
- 1 rumaroma
Máz:
- 5 dkg margarin
- 3 evőkanál tej
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 sportszelet
A tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható legyen. 4 részre osztjuk, és lapokat sütünk. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet, és felfőzzük, majd hűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, főtt krémmel összekeverjük, és hozzáadjuk a rumaromát. A lapokat megtöltjük a krémmel. A mázhoz a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tejet, a kakaóport, és felfőzzük alacsony hőfokon, nehogy megégjen. Beletördeljük a sportszeleteket, és addig keverjük, amíg felolvad. A langyosra hűlt mázat rákenjük a tésztára, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
Bné receptje.