1. réteg:
- 50 dkg darált keksz
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként)
2. réteg:
- 25 dkg túró
- ízlés szerint cukor
- 2 dl tejszín
- 1 vaníliás cukor
3. réteg:
- 2 csomag vaníliás puding (hidegen kikeverhető)
- 5 dl tej
- 1 vaníliás cukor
4. réteg:
- 2-3 dl tejszín (növényi, pl. Hulala, ebbe nem kell fixáló)
Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe (28 x 36 cm) nyomkodjuk. A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert pudingpor, majd a felvert tejszín.
Én a biztonság kedvéért a pudinghoz kevertem 1 zselatin fixet.
Pethes Judit receptje.