Húsvétra ajánlom, finom, mutatós keksz – és pofon egyszerű elkészíteni.
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- csipet só
- kevés víz
Töltelék:
- 2 tojásfehérje
- csipet só
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál étkezési keményítő
A tésztához, összegyúrjuk a kakaópor kivételével a hozzávalókat, majd a tészta 2/3-ad részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport is. Mindkét tésztagombócot tegyük hűtőbe legalább félórára. Készítsük el a tölteléket: a fehérjét gőz felett verjük habbá a cukorral és a sóval, majd forgassuk hozzá a keményítős kókuszreszeléket. A kakaós tésztát, lisztes felületen nyújtsuk körülbelül 45 x 25 cm-es nagyságúra és kenjük rá a kókuszos masszát. A sárga tésztából sodorjunk ugyanolyan hosszúságú rudat, majd a kakaós tészta szélére téve, tekerjük fel az egészet. A tekercset csomagoljuk folpacka és tegyük mélyhűtőbe, körülbelül félórára. Ujjnyi széles szeletekre vágva, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 °C – os sütőbe süssük, körülbelül 25 percig.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!