Tészta:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 dl Hulala habtejszín
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 db banán
Máz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhába borítjuk, feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Elkészítjük a krémhez a pudingot, ha kihűlt, összekeverjük az előre kikevert porcukros margarinnal. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a pudinghoz. Kisimítjuk a tésztát, és rákenjük a krémet. Beletesszük a banánt, és óvatosan feltekerjük. Csokimázzal bevonjuk.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.