Iluska receptje ihletett meg, így a tésztát az ő receptje alapján készítettem, ezúton is nagy köszönet érte, isteni!! 🙂 A sütemény igen gyorsan elkészíthető, és pici hűtés után máris szeletelhető.
A tésztához:
- 4 tojás
- 27 dkg cukor
- 1 dl meleg víz
- 1 dl étolaj
- 27 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 dl feketekávé (a tészta öntözéséhez)
A krémhez:
- 1 csomag hidegen felverhető instant tiramisu tortakrémpor
- 3 dl tej (illetve a csomagoláson szereplő mennyiség)
Hab és díszítés:
- 4 dl édesített habtejszín (cukrászhab)
- natúr kakaópor
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy közepes méretű tepsit (25 × 35 cm) sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját, a cukrot, az olajat és a meleg vizet elektromos mixerrel felverjük. Egy másik tálban a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát is összekeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. Géppel jól kikeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd egy spatulával óvatosan a tésztamasszához forgatjuk. Az előkészített tepsibe töltjük, és készre sütjük (tűpróba). Ha kész, egy fakanál végével sűrűn megszurkáljuk a tetejét, így a krém belefolyik a lyukakba, majd a 2 dl kávét egyenletesen rákanalazzuk. Lehet, hogy akkor soknak tűnik, de nem lesz az, csak bátran! 🙂 A tésztát rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémet a csomagon található leírás alapján felverjük, majd rásimítjuk a kihűlt tésztára. Hűtőbe lehet tenni arra a pici időre is, amíg a tejszínt felverjük, hadd dermedjen máris a krém, aztán ha a hab is kész, a krém tetejére simítjuk. Végül kakaóport szitálunk a tetejére. Egy óra pihentetés a hűtőben bőségesen elegendő, máris lehet szeletelni.
Jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.