- 1 csomag réteslap
- 25 dkg sárgabaracklekvár
- a lekvár sűrűségétől függően 2-4 evőkanál búzadara
- 1 egész tojás
- 2 evőkanál édes kekszmorzsa (darált háztartási keksz)
- 5 dkg vaj
- csipetnyi só
A habosra felvert tojást összekeverem a lekvárral, a búzadarával, a sóval. (Csak akkor keverem hozzá a kekszmorzsát, ha 10 perces várakozás után még nagyon lágynak bizonyul a töltelék.) Ezután a szokásos módon előkészített réteslapot teljes nagyságában bekenem a lekvárral, majd a két rétesrudat felcsavarva, kikent sütőlemezre teszem. Tetejüket olvasztott vajjal meglocsolom és az előmelegített, forró sütőben pirosra megsütöm. Még melegen felszeletelem, de csak akkor kínálom, ha már langyos.