- 1 kg liszt
- 5 tojássárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
- 8 dl tej
- pici rum
- pici só
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 6 dkg élesztő
2-3 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk, az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk, majd lisztezett deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra egyengetjük, majd kiszaggatjuk és letakarva pihentetjük kb. fél órát, majd nem túl forró olajban sütjük. Sütés előtt a közepét benyomjuk, ez kerül alulra és fedő alatt sütjük, a másik oldalát pedig már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük, porcukorral meghintjük. A lyukakba lekvárt vagy mogyorókrémet is tehetünk.
Szalai Antalné, Jucus receptje alapján készült. Köszönöm!
Vass Lászlóné készítette el.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!