- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- 3, 5 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- csipet só
- kb 1 – 1,5 dl szódavíz
Töltelék:
- 25 dkg krémes túró
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- cukor – ízlés szerint
Joghurtos szósz :
- 1 nagy pohár görög joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
Továbbá:
- bogyós gyümölcs
- mandula
A palacsinta hozzávalóit egy botmixerrel simára keverjük, majd 30 percre hűtőben pihentetjük. Azután egy serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez kikeverjük a hozzávalókat, majd egy – egy evőkanálnyit elkenünk a palacsintákon, feltekerjük és csigaalakúra hajtjuk.
A joghurtot kikeverjük a cukrokkal, majd egy nagy vagy több kisebb sütőedényt kivajazunk, és elhelyezzük benne a palacsintákat, ráöntjük a joghurtot, majd megszórjuk gyümölccsel és mandulával.
200 ° C – on körülbelül 20 – 25 perc alatt megsütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!