- 50 dkg búzafinomliszt
- 2 evőkanál cukor
- 2,5 dl langyos tej
- fél teáskanál só
- 1 tojás
- 2, 5 dkg elmorzsolt friss élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- kakaópor
Kelt tésztát dagasztottam. Duplájára kelesztettem és 2-3 mm vastag téglalapra kisodortam. Megkentem olvasztott vajjal és édesített kakaóporral megszórtam. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekertem. Két tekerés után elvágtam és a keletkezett „hurkából” másfél ujjnyi trapézokat vágtam. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre távolabb egymástól tettem őket, mert sülés közben növekednek. Tetejüket felvert tojással lekentem és 200 °C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöttem.
Éva doktornéni oldalán még sok-sok finomságot találhatsz, ha ide kattintasz!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!