ÉDES KEKSZ
- 75 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 diónyi zsír
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 tojás
- 1 citrom héja és leve
Kókuszos változata:
- minden ugyanaz a citrom kivételével, és még hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket
SÓS KEKSZ
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 1 diónyi zsír
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 2 teáskanál só
- 3 tojás
- annyi tejföl, hogy nem túl kemény tésztát kapjunk
A sós és az édes keksznél is a hozzávalókat összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle, majd gofrisütőben kisütjük. Nagyon sokáig tárolható jól zárható dobozban.
Kiss Imréné Magdi receptje.