- 30 dkg liszt
- 25 dkg puha vaj + egy evőkanál lágy vaj
- 1 evőkanál ecet (nálam 15 %-os)
- 6 evőkanál hideg víz
- csipet só
- töltéshez ízlés szerint lekvár
- forgatáshoz vaníliás porcukor
A vízbe beletesszük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát készítünk. Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Minimum egy-két órára a hűtőbe tesszük. (nálam volt 3-4 is) Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai pihenés. A sütőt előmelegítjük 180-200 °C-ra, tepsit kibélelünk sütőpapírral. A lehűlt, pihentetett tésztát 3-4 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk. Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, tepsire tesszük és megsütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!