A tésztához:
- 6 tojás
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 narancs reszelt héja
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 2 dl 100 %-os narancslé
- 3,5 dl tej
- 3 dl Oké habmester tejszín
A lapok kenéséhez:
- 2-3 evőkanál barack- vagy narancslekvár
Az egész tojásokat a cukorral, a narancs reszelt héjával, egy elektromos habverő segítségével habosra keverjük (kb. 5 perc). Ezután összekeverjük a lisztet, a pudingport és a sütőport, majd hozzákeverjük. Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a piskótamasszánkat beleöntjük és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a vaníliás pudingport a cukorral, a narancslével, a narancs reszelt héjával és a tejjel csomómentesre kikeverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A kihűlt pudingos-narancsos krémet habosra kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejszínhabot.
A kihűlt narancsos piskótát hosszában kettévágjuk. A lekvárt felmelegítjük, és a lapokat lekenjük. A lapok közé töltjük a krém felét, a másik felét a felső lapra. Díszítsük ízlés szerint! A felső krémréteget egy húskiszedő villával karcoltam meg, majd bonbonetti csokidarabokkal díszítettem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!