Tészta:
- 1 bögre darált dió ( 3 dl bögre )
- 1 bögre rizsliszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 egész tojás
- 1 sütőpor
Krém:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 teáskanál rumaroma
Tetejére:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- felébe, egy pici Holland kakaópor
A hozzávalókat jól összekeverjük egy tálban, majd sütőpapírral bélelt, 32 x 20 cm tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 170 °C-on, kb. 40 perc alatt készre sütjük. A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót, és cseppenként a rumot, hogy a krém össze ne menjen. Ha már kihűlt a diós tészta, kettévágjuk, és a diós krémmel megtöltjük, ügyelve arra, hogy egy kicsit hagyjunk a tetejére is. Én egy kicsivel több margarinnal készítettem a krémet, és így marad, a tetejére is. Díszítésnek, a margarint habosra keverjük a porcukorral, felébe teszünk egy kis kakaóport, jól kikeverjük, majd habzsákba töltjük. Kedvünk szerinti eljárással, díszíthetjük, a sütemény tetejét.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!