- 30 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 csomag dr. Oetker epres pudingpor
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 tojás
- eperdzsem a megtöltéshez
A lisztet, a sütőport, a pudingporokat és a porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, összemorzsázzuk, és végül a tojással együtt kidolgozzuk tésztának. Enyhén lisztezett deszkán elsodorjuk kb. 4 mm vastagságúra, és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, s előmelegített sütőben 180°C-on kb. 10 percig sütjük. Mikor kihűltek a linzerek, eperdzsemmel ragasztjuk össze kettesével, s a tetejét olvasztott csokival becsíkozzuk.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.