- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- sütőpor
Karamell:
- 20 dkg cukor
- pár csepp ecet (nehezebben köt)
Krém:
- 1,5 dl kávé
- 20 dkg cukor – sűrűre főzzük
- 2 szelet csokoládé
- 2 evőkanál kakaó
- 25 dkg vaj
A piskótalapok sütésénél a lemezt kenőtollal bezsírozzuk, belisztezzük. 2 evőkanál masszát eligazítunk rajta és előmelegített sütőben megsütjük. A lemezt nem kell lemosni, csak késsel kell lekapargatni és újra kell kenni. A karamellt ráöntjük egy lapra, tüzes késsel gyorsan felvágjuk. Minden lapra (kb. 12 lap lesz) 2 evőkanál krém kell.
Erősné Hernádi Anikó receptje.
Kép forrása: Fanbox