Tészta:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 13 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél dl étolaj
- fél dl víz
Krém:
- 4 dl tej
- 4 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 20 dkg cukor – ezeket gőz felett besűrítem
- fél csomag zselatin + fél dl víz
- 4 dl habtejszín
- 1 narancs
- 5 dkg darabolt ananász
- 1 doboz mascarpone
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét 4-5 dkg cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikeverem. Hozzáadom a tojás felvert habját és végül a sütőporral elkevert lisztet. Margarinnal kikent tortaformába töltöm, és 160-170°C-on megsütöm. Amikor kisült és kihűlt kettévágom, és az egyiket a tortaformába visszateszem. Elkészítem a krémet.
A tejbe teszem a tojásokat, a lisztet és a cukrot, és gőz felett állandó keverés mellett besűrítem. A fél csomag zselatint a langyos vízzel elkeverem, és a főzött krémhez adom. A tejszínt habbá verem, adok hozzá egy doboz mascarponét, narancsot, ananászt, majd a főzött krémmel összekeverem. A tortát ezzel a krémmel töltöm.
Az alsó lap a formába van, erre kerül a folyékony krém, ráteszem a másik lapot és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap leveszem a karimát és feldíszítem.
Díszítés:
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
Ezeket gőz felett kemény habbá verem, és ezzel a habbal zsák és csillagcső segítségével, valamint marcipánrózsákkal díszítem. Nagyon finom, különleges ízű torta.
Domján Mária receptje.