- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 10 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
A krém hozzávalói:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál búzadara
- 25 dkg por cukor
- 10 dkg darált dió
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 deka margarin
A tetejére:
- 1 tábla olvasztott étcsokoládé
A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kikeverem. Majd hozzáadom a tojás felvert habját a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót .Óvatosan összekeverem és sütőpapiros sütőlapra teszem. Amikor kisült 3 egyenlő részre vágom. A krém készítése:A tejbe beleteszem a búzadarát és gázon besűrítem. Majd kihűtöm. A margarinból és a porcukorból valamint a vaníliás cukorból habos krémet keverek. A kihűlt darával összekeverem és hozzáadom a darált diót. Ezzel a krémmel a lapokat megkentem. A legfelső lapot is krémmel lekentem és vékonyan olvasztott csokival lespricceltem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csod
ás recepteket találtok!