- 5 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 190 ml tej
- 1 tojás
- szűk fél kávéskanál só
- 3 dkg élesztő
Az élesztőt pici cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, hozzátesszük a megkelt élesztőt, és a többi langyos tejjel dagasztjuk, utolján az olvasztott margarinnal fényes, szálas tésztát dagasztunk. Kelesztőtálba tesszük és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 2 mm vastagra nyújtjuk, és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 4 × 15 db korongot szúrunk ki belőle. Az összes korong felső felét olvasztott margarinnal lekenjük.
Az első 5 darabot összeillesztjük, jön rá a másik 5 db úgy, hogy a margarinnal lekent rész kerüljön felül, hogy sütés közben ne nőjön össze. Majd 3 darabot teszünk a közepére, itt is így járunk el, mint az előzőnél, hogy a margarinos rész legyen felül. Az utolsó kettőt egy kissé összetekerjük, és a közepébe illesztjük.
Muffinpapírt teszünk a muffinformába, és a rózsát beleillesztjük. Felvert tojással megkenjük mind a 4 rózsát, végül cukros dióval megszórjuk. 180°C-on szép pirosra sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!