- 50 dkg leveles tészta
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- 10 dkg dió (darált)
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tésztát tekerjük ki (ha fagyasztott, olvasszuk ki, és nyújtsuk téglalap alakúra), kenjük meg az olvasztott margarinnal, oszlassuk el a tésztán a darált diót, majd a kétféle cukrot. A téglalap hosszabbik részétől kezdve függőlegesen vágjunk kb. 5 cm-es csíkokat, majd egyenként tekerjük fel a tésztát. Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük meg a sütiket tojással vagy vízzel, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük szép aranybarnára.
Tóth Éva receptje.
Látogassátok meg a Sütivár oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!