- 25 dkg kristálycukor
- 20 dkg sertészsír
- 2 egész tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg finomliszt
- 12-15 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 6-7 evőkanál tej
A töltelékhez
- 3-4 evőkanál baracklekvár vagy más ízű is lehet
A tetejére
- 5 dkg darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy nyújtható tésztát kapjunk.
A tészta egyik felét kisujjnyi vastagra nyújtjuk és vajazott, lisztezett vagy sütőpapírral fedett tepsibe fektetjük.Megkenjük lekvárral, majd beborítjuk a maradék tésztával.Tetejét tojással megkenjük és a darált dióval megszórjuk.Előmelegített sütőben 180 °C-on, 35 -40 perc alatt megsütjük.Ízlés szerint tetejét vaníliás porcukorral megszórhatjuk.
Drávai Szabina receptje alapján készítette Vass Lászlóné.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!