- 11 dkg lágy, sózatlan teavaj
- 17 dkg barna cukor
- 13 dkg méz
- 2 tojás
- 9 dkg korpás búzaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 8 dkg natúr (nem cukrozott) kókuszreszelék
- 6 dkg apróra metélt dió (pekándió)
- 8 dkg előfőzött zab (vagy rizs)
- 1,9 liter zsírszegény fagyasztott vaníliás joghurt
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. Egy keverőtálban keverőgéppel keverjük össze a vajat és a cukrot, majd addig verjük, míg egynemű, krémes nem lesz. Ezután adjuk csak hozzá a mézet és a tojásokat, majd ismét alaposan keverjük el. Egy másik tálban keverjük egybe a lisztet, a sütőport és a sót. Ezután verjük a géppel ezt a keveréket a vajashoz, alaposan elkeverve egymásban őket. Fakanállal kavarjuk az egészbe a kókuszt, a diót és a zabot (rizst). A tésztát terítsük szét egyenletesen egy kivajazott, kb. 23 × 23 cm-es tepsiben. Süssük 30 percig, amíg a sütemény össze nem áll és aranybarna színű nem lesz. A felszeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel 16 négyzetes szeletre, és a fagyasztott joghurttal szolgáljuk fel.
Ez a recept 16 adagos. Mivel a sütéshez előírt méretű tepsi szükséges, a szeletek vastagságának biztosítása érdekében javasolt a 16 adag egész számú többszörösét elkészíteni, ha arra van szükség.
Lahi receptje.