Egyszerű vendégváró édes falatkák, pici csokival bolondítva. Nincs szükség hűtőben pihentetésre, azonnal süthető diós finomság, amit többször is elkészítettem már. Ajánlom Nektek is szeretettel! Kb. 50 db készül ebből a mennyiségből.
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- 20 dkg liszt
- csipet só
- fél narancs reszelt héja és leve
- 5 dkg olvasztott csokoládé a díszítéshez
Sütőt előmelegítjük 180°C-ra, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A hozzávalókból kissé ragacsos tésztát kapunk, amit 5 egyenlő részre vágva, egyenként további 10 darabra szelünk. Lisztezett kézzel kis kifliket sodrunk és a papírozott lemezre tesszük egymástól kissé távolabb, mert picit terjedni fognak sülés közben. Forró előmelegített sütőbe tolva 10-15 perc alatt világosra sütjük.
Vigyázat, hamar megéghet és nem omlós, ha nagyon kiszárítjuk! Ujjunkkal óvatosan megnyomva a kiflik tetejét, ha azt puhának még érezzük, akkor jó!
Piruló dió- és narancsillat lengi be konyhánkat, emiatt picit karácsonyi dejavuuu érzésünk lehet! Amikor teljesen kihűltek a diós tésztáink, csokoládét olvasztunk és vékony sugárban a kiflikre csorgatjuk… Amint megdermed a csokoládé, már fogyasztható is! Kötényeket felkötni!!! Alkotásra fel! 😉
A díszítéshez kis műanyag zacskóba tördeljük az ét- vagy tejcsokit, amit forró vízzel teli edénykébe helyezünk addig, amíg teljesen el nem olvad, majd pici lyukat vágva az egyik csücskére, egyenletesen, maszatolás nélkül tudjuk kezelni az olvadt csokit. 🙂
A diós kifli jól záródó edényben sokáig eláll.
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.