Anyukám receptje volt a diós kevert sütemény. Ketté szokta vágni, csokoládés, rumos krémmel szokta betölteni. Most a tetejére került rumos-csokis máz. Így is nagyon finom lett.
A tésztához:
- 5 tojás
- 34 dkg cukor
- 11 evőkanál víz
- 12 dkg darált dió
- 23 dkg liszt
- 15 g sütőpor
- 1 evőkanál citromlé
A bevonathoz:
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál víz
- 20 dkg cukor
- fél fiola rum aroma
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam egyenként a vizet, a citromlét, majd a sütőporral elkevert diós-lisztes keveréket. 180°C-ra melegített sütőben megsütöttem.
A bevonathoz a hozzávalókat a vaj kivételével csomómentesre kikevertem és felfőztem. Tűzről levéve a vajat hozzáadtam. Visszatettem a tűzre és addig főztem, míg jó „nyúlós” lett a máz. Ekkor a tészta tetejére csurgattam, a tálcán jól megrázogattam, hogy egyenletesen elterüljön az egész süteményen. A még meleg bevonatra darált diót szórtam.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!