A piskóta hozzávalói:
- 4 tojás
- 1 csipet só
- 5 dkg cukor
- 3 evőkanál feketekávé
- 8 dkg finomliszt
- 12 g sütőpor
- 5 dkg dióbél
- 3 evőkanál étolaj
A krém hozzávalói:
- 46 g fehér csokoládés pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 1 db narancs héja
- 10 dkg margarin
- 1 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 2 marék darált dió
A piskótához a tojásfehérjét csipet sóval habbá vertem, a sárgáját a cukorral kikevertem, majd beledolgoztam a feketekávét, olajat. A lisztet elkevertem a darált dióval, sütőporral. Hozzáadtam a sárgájához, majd a végén a habot is beleforgattam.
A nagy gáztepsiben sütöttem meg, mikor kihűlt, hosszában ketté vágtam így lett 2 lap belőle.
A krémhez a pudingport a cukrot, 2 tojást, tejet, összefőztem, majd elzártam, és a narancs héját még forrón belekevertem. Kihűtöttem, majd belekevertem a margarint, a felvert tejszínt beleforgattam. Felével megkentem az egyik lapot, rá a másik lap, majd azt is lekentem, és darált dióval megszórtam.
Ráczné Antal Anikó receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!