Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 1 dl olaj
- 10 dkg cukor
- 3 dkg élesztő
- csipet só
- 3 dl tej
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál eperlekvár
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, cukorral és az olajjal. Alaposan megdagasztjuk. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát két részre osztjuk, lisztes deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a dió, cukor és a lekvár keverékével. Feltekerjük bejglinek, és kör alakban összefonjuk a két rudat. Kerek formába tesszük, és 160°C-on kb. 1 órahosszáig sütjük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.