- háromnegyed liter lisztet táblán dörzsöljünk össze
- 17 dkg vajjal, aztán adjunk hozzá
- egy csipet sót
- 2 csipet porcukrot
- 3 tojássárgáját
- 2 dkg kevés cukros tejben megkelesztett élesztőt
Ha még szükséges, annyi kis langyosmeleg tejet, hogy összegyúrva olyan legyen, mint a jó kemény rétestészta és dolgozzuk ki jól. Ekkor vágjuk két egyenlő részre, felét nyújtsuk ki olyan nagyra, mint egy középnagyságú tepsi és kenjük rá ez időre elkészített következő tölteléket: 17 dkg finomra darált diót vegyítsünk össze egy tálban 17 dkg vaníliás cukorporral, 3 tojássárgájával és 4 evőkanál jó, friss tejföllel. Ha jól összekavartuk és egyenlően rákentük a tésztára, akkor nyújtsuk el a másik tésztát ugyanolyan nagyra, tegyük rá a töltelék tetejére és hagyjuk megkelni egy óráig. Ekkor 6 tojás fehérjéből verjünk kemény habot, 25 dkg porcukorral egy kanállal gyorsan vegyítsük össze, kenjük rá egyenlően a megkelt tészta tetejére és apróra vágott dióval vagy mandulával meghintve süssük meg szépen.
Tetszés szerinti darabokra vágva tálaljuk akár hidegen, akár melegen.