Tészta:
- 5 tojás
- 10 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg dió
Krém:
- 5 dl tej
- 5 púpozott evőkanál búzadara
- 20 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 25 dkg vaj vagy margarin
Máz:
- csokimáz
A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a felvert tojásfehérje felét, a sütőporral elkevert lisztet, a diót és végül a megmaradt tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, tűpróbáig 180°C-on sütjük. A grízt a tejben megfőzzük, kihűlésig kevergetjük, a vajat a cukorral kikeverjük, majd a grízhez adjuk a dióval együtt. Mikor a tészta kihűlt, rákenjük a tésztalapra. Csokimázzal megkenjük a tetejét, és hűtőbe tesszük egy órára. Utána lehet fogyasztani.
Én már többször megsütöttem, mindenkinek nagyon ízlett. Általában cukrot kevesebbet teszek bele, így is elég édes. Nagyméretű tepsi kell hozzá. Nagyon kiadós és finom!
Varga Aranka receptje.