Tészta:
- 6 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 20 dkg darált dió
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- fél csomag sütőpor
- a tepsi aljára ostyalap
Krém a tetejére:
- 2 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojássárgája
A tojásfehérjét a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a darált diót, a zsemlemorzsát és a sütőport. A tepsi alját ostyalappal kibéleljük, és ráöntjük a kikevert masszát. Tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel jól kikeverjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A porcukrot a vajjal vagy a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, és a kihűlt masszához adjuk. Simára keverjük. A kihűlt tésztára rákenjük, darált dióval és reszelt csokoládéval meghintjük. Hűtőben megdermesztjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nagyon finom!
Kerekes Jánosné receptje.