Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg zsír
- 2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukor
- 2 dkg élesztő
- pici tej
- csipet só
Töltelék:
- 15 dkg lekvár
- 15 dkg dió
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál sárgabaracklekvár
A hempergetéshez:
- vaníliás porcukor
A lisztet a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk, beletesszük a többi hozzávalót, és tésztát készítünk belőle. Kétfelé vesszük, 2 mm vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A közepükre lekvárt teszünk, feltekerjük és kiflivé formáljuk. A tészta másik felét ugyanúgy készítjük el, csak az összekevert diót, porcukrot és lekvárt töltjük bele. 180°C-on 20 perc alatt kisütjük, és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Nagyon finom és puha. Jó étvágyat!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.