A piskótához:
- 12 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
A krémhez:
- 8 dl tej
- 2 csomag készen vásárolt csokoládés tortakrémpor
A díszítéshez:
- 5 evőkanál darált dió
- 3 evőkanál porcukor
- egész diószemek
- édes keksz
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral jó alaposan. A lisztet elegyítjük a sütőporral. A habhoz adjuk a tojássárgáját, és alaposan elkeverjük, majd jöhet a liszt
kanalanként, és óvatosan összeforgatjuk. Egy kisebb méretű tortaformát kiolajozunk, a fele masszát beleöntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt kisütjük (tűpróba). Várjunk a piskóta hűlésére, és később vegyük ki a formából. Kiolajozzuk újra a tortaformát, és kisütjük a következő piskótát.
A krémet elkészítjük a tejjel a rajta levő utasítások szerint. A két piskótát középen kettévágjuk. Az egyik lapot megkenjük krémmel, ráhelyezzük a következő lapot, és így rétegezzük, míg el nem fogy. Az oldalát is megkenjük krémmel.
A diót összekeverjük a porcukorral, és bevonjuk a tortát mindenhol vele. A kekszeket kettétörjük, megkenjük krémmel, és a torta oldalára ragasztjuk. Egész diószemekkel díszítjük a tetejét.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.