Az elronthatatlan kategóriába sorolnám ezt a süteményt, hiszen linzert gyúrni és piskótának való habot készíteni, szerintem mindenki tud. Húsvétra tökéletes választás, gyorsan elkészül és nagyon szépen szeletelhető. Próbáljátok ki.
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 1 mokkáskanál sütőpor
- csipet só
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 csomag vaníliás cukor
Diós hab:
- 5 tojás + 1 fehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 18 dkg dió
- 1 evőkanál étolaj
Továbbá:
- 3-4 evőkanál baracklekvár
Teteje:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután egy sütőpapírral bélelt körülbelül 20 x 30 centiméteres tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt elősütjük. A diós habhoz, a diót és a csokoládét ledaráljuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá csurgatjuk az olajat és lazán összeforgatjuk a diós csokoládéval. A tésztát megkenjük lekvárral, rásimítjuk a diós masszát és visszatesszük a sütőbe körülbelül 25-30 percre. A csokoládét és az olajat vízgőz felett összeolvasztjuk és kihűlt sütemény tetejére simítjuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!