Tészta:
- 2 × 3 tojás
- 2 × 3 evőkanál cukor
- 2 × 3 evőkanál liszt
- 2 × 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Diós krém:
- 15 dkg darált dió
- 2 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Csokis krém:
- 2 tojás
- 12,5 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 dl tej
- 10 dkg csokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
- rum aroma
- 20 dkg margarin
Szükséges még
- rumos szirup a piskóták meglocsolásához
- magozott meggy
- habtejszín
- csokireszelék a díszítéshez
Hagyományos módon készítünk egy sárga és egy kakaós piskótát egy 22 × 32 cm-es tepsiben. Hagyjuk kihűlni, majd meglocsoljuk rumos sziruppal.
A diós krémhez a diót összefőzzük egy kicsit a tejjel, majd hagyjuk kihűlni. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd miután a diós krém kihűlt, jól összekeverjük a kettőt.
A csokis krémhez az egész tojásokat a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a tejet. Feltesszük főni, és amikor a krém már kezd vastagodni, a tűzről levéve belekeverjük a csokoládét, a vaníliás cukrot és a rum aromát. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, hozzákeverjük a margarint, és együtt jól kihabosítjuk.
A süti összeállítása:
- kakaós piskóta
- diós krém
- sárga piskóta
- magozott meggy
- csokikrém
- tejszínhab
- csokireszelék
Szántó Hajnalka receptje.