Tészta:
- 10 dkg rétesliszt
- 10 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg cukor
- 1 dl tejföl
- késhegynyi só
Töltelék:
- 1 kis üveg meggylekvár
- 25 dkg dió
- 25 dkg porcukor,
- 4 tojásfehérje
- 1 citrom
- 0,5 dl rum
A liszteket mély tálban összekeverjük, hozzáöntjük a sütőport, összegyúrjuk a margarinnal, az 5 dkg cukorral kikevert tojássárgájával, fél citrom levével és reszelt héjával, majd sima cipóvá gyúrjuk a tejföllel. Másnapig hűvös helyen a tálban hagyjuk. A következő napon kilisztezett deszkán tepsi nagyságúra kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral, rászórunk 5 dkg cukorral elkevert, darált 5 dkg diót, 1 citrom reszelt héjával, s rálocsoljuk a rumot is. A négy tojás fehérjét kemény habbár verjük, hozzákeverjük a 20 dkg porcukor, a 20 dkg darált diót és ráterítjük a tészta tetejére. Közepes hőfokon, előmelegített sütőben megsütjük, ha kihűlt, téglalap alakúra vágjuk.