A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőporral elkeverve
- 3 dkg cukor
- 1 tojás
- 12 dkg zsír
A töltelékhez:
- baracklekvár
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 evőkanál rum
- 2 tojás
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, majd megkenjük baracklekvárral, és a töltelékkel bevonjuk. A porcukrot a vaníliás cukorral, a dióval, a rummal és a 2 tojássárgájával összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Rákenjük a tésztára, a tészta másik felét pedig a töltelékre reszeljük. Tojással megkenjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük.
Kihűlés után négyszögletesre vágjuk.