- 12,5 dkg aszalt sárgabarack
- 3 evőkanál barackpálinka
- 20 dkg nyers marcipánmassza
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 10 dkg felezett dióbél
12,5 dkg aszalt sárgabarackot apró kockákra vágunk, 3 evőkanál barackpálinkával leöntjük, lefedve 2 órát állni hagyjuk. 20 dkg nyers marcipánmasszát hozzáadunk, keverőgéppel jól elkeverjük, 10 dkg szitált porcukrot belegyúrunk.
A masszából kb. 2 cm vastag hengert formálunk, fél cm vastag szeletekre vágjuk. 10 dkg csokoládébevonót egy kis edényben, vízfürdőben, gyenge hő mellett sima masszává keverünk. A marcipánszeleteket belemártjuk, pergamenpapírra tesszük, esetleg ismét áthelyezzük, nehogy a máztól „lábat”, peremet kapjon. 10 dkg felezett dióbéllel díszítjük.
A desszertet lehetőleg minyonpapírba tesszük, jól lezárt fémdobozban tároljuk.