- 30 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 7, 5 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- csipet só
- 1/2 tasak sütőpor
Töltelék:
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 savanykás alma
- 1 evőkanál rumaroma
- csipet só
A tésztához, a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a sütőport és elmorzsoljuk benne a vajat. Azután hozzáadjuk a tojássárgáját, alaposan összegyúrjuk – ha nem állna össze a tészta 1 – 2 ek hideg vizet adjunk még hozzá ). Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket.
Az megpucolt almát lereszeljük, a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük az aromát, a kakaóport, a diót és az almát a levével együtt. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a diós résszel. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy kb 20 * 30 – as sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét villával megszurkáljuk és 180 °C – ra melegített sütőben 30 – 35 perc alatt megsütjük. A kihűlt süteményt porcukorral megszórva , kockákra szeletelve kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!