Tészta:
- 1 kg alma
- 3 db tojás
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 200 g liszt
- 200 g darált dió
- 1 csomag sütőpor
Karamellkrém:
- 7 dl tej
- 2 csomag karamell ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 250 g vaj/margarin
Tetejére:
- cukrozatlan kakaópor /Nesquick/
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A tojást a kétféle cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a levétől kinyomkodott almát. Alaposan összedolgozzuk, majd lassan adagoljuk hozzá a tejet és az olajat. Egyneművé keverjük, és lazán beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót. Sütőpapírral bélelt tepsibe /25×35 cm/ simítjuk és 175 °C-on, kb. 40 perc alatt /tűpróba/ készre sütjük. Sütőrácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet a karamell ízű pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük. A tűzről levéve folpackkal lefedve kihűtjük. A vajat/margarint felhabosítjuk és a pudinggal krémesre kavarjuk. A kihűlt almás-diós lapot visszatesszük a tepsibe és a karamellkrémet elsimítjuk a tetején. Tetejét cukrozatlan kakaóporral meghintjük.
Gál Hedvig receptje.
vali mondta
Kedves Gál Hedvig!
Szeretném megkérdezni, hogy a „Diós-almás karamell szelet” receptjében a 1,5 tej: másfél dl, vagy másfél liter?
Válaszát köszönöm!
Web Cukrászda mondta
Kedves Vali!
A mértékegységet pótoltuk a felsorolásnál. Köszönjük szépen az észrevételt! 🙂