Piskóta:
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 6 evőkanál forró víz
- 15 dkg liszt
- 9 g sütőpor
- 8 dkg darált dió
- csipetnyi só
Krém:
- 5 dl tej
- 6 dkg búzadara
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 15 dkg lágy vaj
Tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál darált dió
A piskótához a sütőt 180 °C – ra előmelegítjük. A tojásokat kétfelé választjuk, a fehérjéből egy csipet sóval habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral vegyített diós lisztet. Azután pár kanál fehérjehabbal fellazítjuk a diós masszát, utána pedig óvatosan hozzáforgatjuk a maradék tojáshabot. A masszát sütőpapírral bélelt kb 25 x 25 cm-es tepsibe simítjuk és kb 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát lapjában 3 felé vágjuk. * Megjegyzés : Ha nem akarunk a vágással bajlódni, akkor egyenként 3 lap piskótát sütünk. A tetejére összeolvasztjuk a csokoládét a vajjal, hozzákeverjük a diót és a sütemény tetejére kenjük. A krémhez megfőzzük a tejben a darát, majd még melegen hozzákeverjük a cukrokat és a diót. Ha a krém langyosra hűlt kihabosítjuk a vajjal és betöltjük vele a lapokat.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!